CELESTRON INSPIRE 80AZ

CELESTRON INSPIRE 80AZ

 

Το απόλυτο τηλεσκόπιο για τον αρχάριο έως μεσαίο αστρονόμο! Tο Inspire 80AZ έχει τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση στην οικογένεια Inspire για θεάσεις των πλανητών υπό υψηλή μεγέθυνση.
 

 

Inspire 80AZ Refractor Telescope

 

Το απόλυτο τηλεσκόπιο για τον αρχάριο έως μεσαίο αστρονόμο! Tο Inspire 80AZ έχει τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση στην οικογένεια Inspire για θεάσεις των πλανητών υπό υψηλή μεγέθυνση. Έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών πρωτοφανές για τηλεσκόπια εισαγωγικού επιπέδου: πλήρως επιστρωμένα οπτικά από γυαλί, σταθερή αλταζιμουθιακή στήριξη με μοναδική ασύμμετρη σχεδίαση, στιβαρό τρίποδα από ανοξείδωτο ατσάλι με ενσωματωμένο πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων, ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone, ενσωματωμένο φακό LED κόκκινου φωτός, μεγάλο ερευνητή με προβαλλόμενο σταυρόνημα, οπτικά που αποδίδουν ανορθωμένα είδωλα και εστιαστή με μικρόμετρο, για εύκολη επιστροφή σε ορισμένο σημείο εστίασης. 

Το Inspire στήνεται πιο εύκολα από κάθε τηλεσκόπιο στην κατηγορία του. Απλά ανοίγετε τα πόδια του τρίποδα, στρέφετε τη ροδέλα σταθεροποίησης στον δίσκο παρελκομένων και τοποθετείτε τον σωλήνα στη βάση τύπου dovetail. Είστε ήδη έτοιμοι για παρατήρηση! 

Το κάλυμμα του αντικειμενικού φακού έχει ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone. Τοποθετείτε το smartphone σας πάνω στην ελαστική, υψηλής τριβής, επιφάνεια της εξωτερικής πλευρά του καλύμματος, έτσι ώστε η κάμερα να βλέπει μέσα στο «παράθυρο» που διαθέτει το κάλυμμά – (αφού αφαιρέσετε την τάπα του «παραθύρου»). Ασφαλίστε το smartphone στη θέση αυτή με τα ρυθμιζόμενα λάστιχα που διαθέτει για αυτόν τον σκοπό το κάλυμμα. Στην εσωτερική πλευρά του καλύμματος υπάρχει προεξοχή που προσαρμόζεται στον εστιαστή (αντί προσοφθαλμίου), όπου και ασφαλίζεται με τη βοήθεια δύο βιδών. Είστε τώρα έτοιμοι να αποτυπώσετε εικόνες υψηλής μεγέθυνσης μέσα από το τηλεσκόπιο. 

Η στήριξη έχει ενσωματωμένο έναν φακό LED κόκκινου φωτός. Ανάψτε τον φακό, αν θέλετε να φωτίσετε τον δίσκο παρελκομένων με ένα απαλό κόκκινο φως. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποσπάσετε τον φακό από τη στήριξη, για να φωτίσετε τις σελίδες ενός βιβλίου ή ό,τι άλλο χρειάζεστε. 

Το μικρόμετρο του εστιαστή είναι μια αριθμημένη κλίμακα που δείχνει τη θέση του εστιαστή. Δίνει, έτσι, τη δυνατότητα γρήγορης επιστροφής σε ορισμένο σημείο (αριθμό) εστίασης, για συγκεκριμένους στόχους, όπως η φωλιά ενός πτηνού, το άπειρο, κ.λπ.

 

 

 

 

 

  • Στήνεται πιο εύκολα από κάθε τηλεσκόπιο στην κατηγορία του. Διαθέτει πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων, οπότε απλά ανοίγετε τα πόδια του τρίποδα, στρέφετε τη ροδέλα σταθεροποίησης και είστε έτοιμοι.
  • Επαναστατική καινούρια σχεδίαση: Το κάλυμμα του αντικειμενικού φακού έχει ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης smartphone, τέλειο για τον εκκολαπτόμενο αστροφωτογράφο. Εξάλλου, η ασύμμετρη σχεδίαση της στήριξης έχει μικρό βάρος και εξαιρετική σταθερότητα. Τα οπτικά παρέχουν ανορθωμένα είδωλα, που σημαίνει ότι το τηλεσκόπιο είναι έτοιμο και για επίγεια χρήση.
  • Φακός LED κόκκινου φωτός: Τοποθετημένος στο κέντρο της κεφαλής της στήριξης, ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτιστεί απαλά ο δίσκος παρελκομένων ή μπορεί να αποσπαστεί, για να χρησιμοποιηθεί ως φακός χειρός.
  • Εστιαστής με μικρόμετρο: Επιτρέπει γρήγορη επιστροφή σε ορισμένο σημείο εστίασης για συγκεκριμένους στόχους (φωλιές πτηνών, εστίαση στο άπειρο, κ.ά.)


 

 

Φωτοσυλλεκτική ικανότητα: 131x του γυμνού ανθρώπινου οφθαλμού
Οριακό αστρικό μέγεθος: 12
Χαμηλότερη ωφέλιμη μεγέθυνση: 11x
Οπτικές επιστρώσεις: Οπτικά από γυαλί, πλήρως επιστρωμένα
Άλλα παρελκόμενα: SkyPortal app
Διακριτική ικανότητα: Rayleigh: 1.74 arc seconds / Dawes Limit: 1.45 arc seconds
Διαγώνιο: 90 μοιρών, 1.25", δίνει ανορθωμένο είδωλο
Τρίποδας: Ατσάλινος, διάμετρος ποδιών 1.25", μέγιστο ύψος 120 cm

 

 

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται

Οπτικός σωλήνας 80mm,
Στήριξη με τρίποδα και πτυσσόμενο δίσκο παρελκομένων,
Κόκκινος φακός LED,
Ανορθωτικό διαγώνιο 90 μοιρών,
Δύο προσοφθάλμια Kellner 20mm (45x) & 10mm (90x),
Ερευνητής StarPointer Pro, Δωρεάν download του SkyPortal
Οδηγίες χρήσης στα ελληνικά

2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση

  • Views: 358
  • Κατασκευαστής: CELESTRON
  • Κωδικός Προϊόντος: CE22402
  • Διαθεσιμότητα: Παραλαβή / Παράδοση 1 - 3 ημέρες
  • 449,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 362,10€