Φωτογράφηση Φαγητού

03/10/2019 0 Comment(s) Έκθεση Φωτογραφιών & Βίντεο,

φωτογραφηση φαγητου

Αποτυπώστε τις πιο εύγευστες στιγμές της ζωής σας.
 
Photo by Broma Bakery
 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λήψεις των κοινωνικών αστέρων με την OM-D.

 

 

Sarah Fennel

 

 

“Η σύνθεση είναι το κλειδί για να ξεχωρίσετε ως φωτογράφος φαγητών. Δεν αρκεί απλά να τραβήξετε φωτογραφίες από όμορφα πράγματα. Θα πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες που αντλούν από κλασσικές καλλιτεχνικές συμβάσεις, προκειμένου να αποτυπώσετε θελκτικά την οικουμενικότητα που χαρακτηρίζει την τροφή. Αυτό, και φροντίστε να φωτογραφίσετε όσο το δυνατόν περισσότερη σοκολάτα.”

Είμαι η Sarah Fennel και είμαι επαγγελματίας φωτογράφος φαγητών και αρτοποιός. Το blog μου, Broma Bakery, είναι μια απόδειξη για την αγάπη μου για το φαγητό! Έχω προβληθεί σε εθνικές ιστοσελίδες και εκδόσεις και οι φωτογραφίες μου εμφανίζονται σε περιοδικά, εστιατόρια και μαγειρικά βιβλία. Ορισμένοι από τους πελάτες μου :Sur La Table, Ghirardelli, Chobani, Absolut Vodka, Blue Diamond, Google και Wolf Gourmet. Έχω επίσης ξεκινήσει το online σχολείο φωτογράφησης φαγητού, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τις τεχνικές και επιχειρηματικές πτυχές της φωτογραφίας φαγητού.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και τις τεχνικές της Sarah για να δημιουργήσετε φανταστικές φωτογραφίες φαγητών

1Η λήψη με προτεραιότητας διαφράγματος λειτουργεί καλύτερα για μένα. Ένα ανοιχτό διάφραγμα είναι ζωτικής σημασίας για να πάρετε εκπληκτικές λήψεις φαγητού, επομένως τείνω να χρησιμοποιήσω μια ρύθμιση F4.5 ή πιο ανοιχτό. Αυτό βοηθάει στη δημιουργία ενός ρηχού βάθους πεδίου έτσι ώστε το φαγητό να αναδύεται από τη φωτογραφία.

2Είναι σημαντικό οι φωτογραφίες μου να έχουν συνέπεια στην εμφάνιση και στην αίσθηση. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτή η συνέπεια είναι να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εστιακό μήκος για κάθε λήψη. Αφού ορίσω το εστιακό μήκος, προσπαθώ να μην το αλλάξω.

3Η OM-D E-M10 Mark III φωτογραφίζει εξαιρετικά καλά σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού. Δεν φοβάμαι να αυξήσω το ISO και να έχω εικόνες με οξύτητα. Το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας της φωτογραφικής μηχανής εξασφαλίζει εκπληκτικές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό.

4Η σύνθεση είναι σημαντική. Πάντα να κάνετε το φαγητό τον πρωταγωνιστή της φωτογραφίας σας. Μείνετε μακριά από props και περίπλοκα φόντα που τραβούν την προσοχή από το φαγητό που φωτογραφίζετε.

5Εάν τώρα ξεκινάτε , δοκιμάστε να φωτογραφίζετε φαγητά με πολλή υφή, όπως ένα μπολ με σιτάρι, φορτωμένες σαλάτες ή σάντουιτς σε στρώσεις. Φαίνονται υπέροχα όταν φωτογραφίζονται από πάνω. Μείνετε μακριά από φαγητά όπως πίτσα ή enchiladas που φαίνονται νόστιμα μόνο για πέντε λεπτά και στη συνέχεια όχι τόσο πολύ.

6Μια φωτογραφική μηχανή όπως η E-M10 Mark III σας δίνει αρκετό έλεγχο πάνω στην εικόνα σας. Όταν φωτογραφίζω, πάντα επιλέγω τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση ISO (100 έως 200), το μικρότερο δυνατό διάγραφμα (συνήθως F2.8 έως F4.5) και στη συνέχεια ρυθμίζω την ταχύτητα κλείστρου ανάλογα.

Δείτε περισσότερα από τα μυστικά της Sarah για την επιτυχία σε αυτή τη συνέντευξη. 

View more of Sarah's secrets to success in this interview.

 

 

 
SEE SARAH’S PHOTOS ON INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Ετικέτες: foodphotography olympus