CELESTRON ΚΑΤΑΔΙΟΠΤΡΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ C8 CPC-XLT

CELESTRON ΚΑΤΑΔΙΟΠΤΡΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ C8 CPC-XLT

Γρήγορη και εύκολη ευθυγράμμιση, ενσωματωμένο σύστημα GPS, υψηλή ποιότητα οπτικών, ευκολία εγκατάστασης και χρήσης, εργονομία για πανεύκολη αποσυναρμολόγηση και μεταφορά, άψογη ηλεκτρονική πλοήγηση, εντελώς αθόρυβη λειτουργία και, πάνω απ’ όλα, χαμηλότερη τιμή.
 

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ τηλεσκοπίων τυπου Schmidt Cassegrain (πλήρως καθοδηγούμενων με ηλεκτρονικο υπολογιστη και συστημα GPS)

Νέα τεχνολογία ευθυγράμμισης, εξελιγμένη κατασκευή, νέος πρωτότυπος σχεδιασμός!

Η νέα σειρά CPC της Celestron, με την επαναστατική τεχνολογία ευθυγράμμισης SkyAlign, επαναπροσδιορίζει οτιδήποτε είναι αυτό που ψάχνει σήμερα να βρεί ο ερασιτέχνης αστρονόμος: Γρήγορη και εύκολη ευθυγράμμιση, ενσωματωμένο σύστημα GPS, υψηλή ποιότητα οπτικών, ευκολία εγκατάστασης και χρήσης, εργονομία για πανεύκολη αποσυναρμολόγηση και μεταφορά, άψογη ηλεκτρονική πλοήγηση, εντελώς αθόρυβη λειτουργία και, πάνω απ’ όλα, χαμηλότερη τιμή.

Ενσωματωμένο GPSΟ ενσωματωμένος δέκτης GPS της σειράς CPC «πληροφορείται» αυτόματα την ημερομηνία και την ώρα από δορυφόρους και βρίσκει την ακριβή θέση του πάνω στη Γη. Αυτό σας απαλλάσσει από την ανάγκη να εισάγετε πληκτρολογώντας την ημερομηνία, την ώρα και το γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

Η Επαναστατική SkyAlign της CelestronΑπό τη στιγμή που το ενσωματωμένο GPS του CPC έχει προσδιορίσει τη θέση του τηλεσκοπίου, η ευθυγράμμιση του τηλεσκοπίου είναι πια αστεία υπόθεση! Απλά βρείτε με το μάτι στον ουρανό τρία λαμπρά ουράνια αντικείμενα και χρησιμοποιήστε το χειριστήριο για να σκοπεύσετε το τηλεσκόπιο σε αυτά. Δε χρειάζεται να γνωρίζετε τα ονόματα των αστέρων, μπορείτε να διαλέξετε και τη Σελήνη ή τους λαμπρούς πλανήτες! Το λογισμικό NexStar® της Celestron δημιουργεί ένα μοντέλο του ουρανού και προσδιορίζει τη θέση κάθε αστέρα, πλανήτη και ουράνιου αντικειμένου πάνω από τον ορίζοντα. Αφού γίνει η ευθυγράμμιση, το χειριστήριο σας δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στους καταλόγους ουράνιων αντικειμένων που περιέχει στην εύχρηστη βάση δεδομένων του.

 

Βάση Δεδομένων Ουράνιων Αντικειμένων
Η βάση δεδομένων των CPC περιέχει περισσότερα από 40.000 ουράνια αντικείμενα, τα αντικείμενα των καταλόγων Messier και Caldwell, καθώς και γαλαξίες NGC, νεφελώματα και πλανήτες. Φίλτρα με όρια που ορίζονται από το χρήστη κάνουν την πλοήγηση σε αυτήν την εκτεταμένη βάση δεδομένων πιο γρήγορη και εύκολη. Τα όρια των φίλτρων σας επιτρέπουν να αποκλείσετε αντικείμενα που βρίσκονται έξω (κάτω) από τον ορίζοντά σας (π.χ. αν παρεμβάλλονται δέντρα ή βουνά). Η λειτουργία της αναγνώρισης σας λέει τι είναι αυτό που παρατηρείτε, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει και έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο να περιηγηθείτε στον ουρανό. Απλά σκοπεύστε κάπου το τηλεσκόπιο και ζητείστε του να αναγνωρίσει αντικείμενα Messier (για παράδειγμα) κι εκείνο θα σας δείξει τα 5 κοντινότερα αντικείμενα Messier και θα σας δώσει τη δυνατότητα να πάτε αυτόματα σε αυτά (GoTo). Υπάρχει επίσης και η λειτουργία "Solar Sys Align" που σας επιτρέπει να ευθυγραμμίσετε πάνω στον Ήλιο ή στη Σελήνη για ημερήσια παρατήρηση – η χρήση αυτής της λειτουργίας σας διευκολύνει να δείτε πλανήτες ή λαμπρούς αστέρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρωτοποριακά Χαρακτηριστικά
Τα νέα τηλεσκόπια της σειράς CPC, όπως τα φημισμένα τηλεσκόπια των σειρών Advanced και CGE, διαθέτουν σχολαστικά συναρμοσμένα και ρυθμισμένα με το χέρι οπτικά συστήματα, τα οποία κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Celestron στο Torrance της Καλιφόρνια. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα CPC διατίθενται με οπτικές επιστρώσεις υψηλών επιδόσεων Starbright XLT. Για τη σειρά CPC η Celestron επέστρεψε στο σχεδιαστήριο και σχεδίασε, κατασκεύασε και επινόησε από την αρχή μια οικογένεια τηλεσκοπίων που προσφέρει ανώτερη ποιότητα, αξεπέραστη ευχρηστία και ασύγκριτη τιμή σε σχέση προς την απόδοση. Δυνατότητα Μόνιμης Διόρθωσης του περιοδικού σφάλματος του μοτέρ (PEC), τρίποδας υψηλής αντοχής (heavy-duty).

Όλα τα μοντέλα CPC συνοδεύονται από το λογισμικό ελέγχου του τηλεσκοπίου NexRemote.

 • Διατίθενται με τα οπτικά υψηλής απόδοσης Starbright® XLT -  οι καλύτερες επιστρώσεις οπτικών της Celestron που δίνουν οξείες, φωτεινές και ευκρινείς εικόνες.
 • Η τεχνολογία ευθυγράμμισης SkyAlign προσφέρει γρήγορη και εύκολη ευθυγράμμιση. Απλά, επιλέξτε τρία φωτεινά άστρα. Το τηλεσκόπιο κάνει όλα τα άλλα.
 • Εύχρηστο κοντρόλ χειρός που σας επιτρέπει να βλέπετε τις πληροφορίες στην οθόνη σας, χωρίς καλώδια, και ενόσω χρησιμοποιείτε το τηλεσκόπιο.
 • Βάση δεδομένων με 40.000 και πλέoν ουράνια αντικείμενα.
 • Εργονομικός σχεδιασμός – Το τηλεσκόπιο άνετα ανασηκώνεται και μετακινείται από τόπο σε τόπο.
 • Επανασχεδιασμός της βάσης και μηχανισμών των μοτέρ κίνησης. Αθόρυβη λειτουργία, μεγάλα γρανάζια των μοτέρ, συμπλέκτης γρήγορης απελευθέρωσης, βοηθητικές θύρες για «AutoGuider» και για «PC», εύκολη προσαρμογή στην στήριξη. Συμβατό με το σύστημα ΝexRemote™
 • Δυνατότητα μόνιμης διόρθωσης του περιοδικού σφάλματος των μοτέρ (PEC = Permanent Error Correction)
 • Καινούργια σχεδιασμένος τρίποδας υψηλής αντοχής (heavy-duty)

 

 

 

Καθ.Βάρος (γρ.) 27600
Οπτικός Σχεδιασμός Καταδιοπτρικό Schimdt-Cassegrain
Διάμετρος (mm) 203
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 2032
Εστιακός Λόγος (f/) 10
Στήριξη Αλταζιμουθιακή τύπου διχάλας GoTo
Ερευνητής 9x50
Διαγώνιο Πρίσμα / Κάτοπτρο 90º Κάτοπτρο, 31.8mm
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 480
Προσοφθάλμιο Plossl 40mm (51x), Ø31.8mm
Χαρτοκιβώτιο 1 640 x 460 x 750 mm ( 13 Kg )
Χαρτοκιβώτιο 2 920 x 380 x 480 mm ( 23 Kg )

 • Views: 68
 • Κατασκευαστής: CELESTRON
 • Κωδικός Προϊόντος: CE11073-XLT
 • Διαθεσιμότητα: Παραλαβή / Παράδοση 1 - 3 ημέρες
 • 3.199,00€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 2.579,84€

Ετικέτες: Καταδιοπτρικό Τηλεσκόπιο