Κιάλια Olympus

04/03/2019 0 Comment(s) Προϊόντικά Νέα,

 

Ανακαλύψτε τον φανταστικό κόσμο των μακρινών λεπτομερειών

 

Ο κόσμος των κιαλιών Olympus

Σχεδόν 100 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και την κατασκευή οπτικών στοιχείων υψηλής ακρίβειας έχουν συμβάλει στη δημιουργία κιαλιών υψηλής ποιότητας που παρέχουν φωτεινές και ευκρινείς εικόνες. Παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα από κιάλια κατάλληλα για μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι οποιοδήποτε προϊόν κι αν επιλέξουν, θα αποκτήσουν εξαιρετικά κιάλια που θα απολαμβάνουν για πολλά χρόνια.

Εξερευνήστε τους παράγοντες επιδόσεων των κιαλιών Olympus

Ανακαλύψτε γιατί τα κιάλια Olympus αποτελούν την ιδανική επιλογή για σας.

 

Εμπειρία και ποικιλία

Τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και οι εξαιρετικές τεχνικές κατασκευής της Olympus διασφαλίζουν ότι θα παρακολουθείτε ανεπανάληπτες στιγμές με κάθε συναρπαστική λεπτομέρεια για πολύ καιρό. Η μεγάλη γκάμα κιαλιών μας εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, όπως παρατήρηση της φύσης, αθλητικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, βόλτες στην πόλη ή πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η μεγάλη ευκολία χρήσης και η έξυπνη, εργονομική σχεδίαση εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση και λειτουργικότητα. Ορισμένα κιάλια είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη, ώστε να αντέχουν ακόμη και στις πιο ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Εξαιρετικές οπτικές επιδόσεις

Βασικό κριτήριο για την υψηλή ευκρίνεια, την αντίθεση και την ένταση φωτός είναι η ποιότητα των πρισμάτων και των φακών. Η Olympus είναι μια παγκόσμιας φήμης επωνυμία που μετρά σχεδόν 100 χρόνια εμπειρίας στις οπτικές τεχνολογίες και οι φακοί της είναι συνώνυμο της οπτικής ακρίβειας. Οι περισσότεροι φακοί και τα πρίσματα των κιαλιών Olympus διαθέτουν μια επίστρωση ή πολλαπλές επιστρώσεις, οι οποίες αποτρέπουν την απώλεια φωτός και ευκρίνειας που προκαλούνται από τις αντανακλάσεις

Γλωσσάρι για τα κιάλια

Τα παρακάτω έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα ορισμένους τεχνικούς όρους για τα κιάλια, ώστε να κάνετε την ιδανική επιλογή.

  • Μεγέθυνση
    Η μεγέθυνση εκφράζεται με έναν αριθμό και υποδεικνύει πόσο μεγάλο θα φαίνεται ένα αντικείμενο κατά την προβολή του μέσω των κιαλιών. Για παράδειγμα, με συντελεστή μεγέθυνσης 8x ένα θέμα σε απόσταση 800 m φαίνεται σαν να βρισκόταν σε απόσταση 100 m. Οι συντελεστές μεγέθυνσης από 8x έως 10x επιτρέπουν εύκολη παρατήρηση σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ η μεγαλύτερη μεγέθυνση απαιτεί απόλυτα σταθερό χέρι ή κάποιο εξάρτημα υποστήριξης για άνετη παρατήρηση.
  • Διάμετρος αντικειμενικού φακού
    Η διάμετρος αντικειμενικού φακού –σε συνδυασμό με την ποιότητα των επιστρώσεων των πρισμάτων και των φακών– καθορίζει την ποσότητα του φωτός που μπορεί να συγκεντρωθεί για τον σχηματισμό μιας εικόνας. Για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνιστάται διάμετρος φακού 21–25 mm, αλλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η διάμετρος 35-50 mm παρέχει καλύτερες επιδόσεις.
  • Οπτικό πεδίο
    Το πραγματικό οπτικό πεδίο είναι η γωνία οπτικού πεδίου που μετράται σε μοίρες και υποδεικνύει πόσο μεγάλο είναι το ορατό πεδίο σε απόσταση 1000 m από το σημείο παρατήρησης. Ορισμένες φορές το οπτικό πεδίο εκφράζεται επίσης ως πλάτος (σε μέτρα).
  • Κόρη εξόδου
    Η κόρη εξόδου είναι η διάμετρος της δέσμης φωτός που είναι ορατή μέσα από το προσοφθάλμιο. Υπολογίζεται με διαίρεση της διαμέτρου αντικειμενικού φακού διά του συντελεστή μεγέθυνσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της κόρης εξόδου τόσο φωτεινότερη θα φαίνεται η εικόνα. Μια κόρη εξόδου 2–3 mm επαρκεί για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, προτιμάται κόρη εξόδου 5–7 mm. Για παράδειγμα, στα κιάλια 8x42: το 42 διαιρείται διά του 8 = 5,3 
  • Φωτεινότητα
    Η φωτεινότητα είναι μια σχετική τιμή που υπολογίζεται με έκθεση της διαμέτρου της κόρης εξόδου στο τετράγωνο. Οι μεγαλύτερες τιμές σχετικής φωτεινότητας σημαίνουν φωτεινότερες εικόνες. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα επειδή η ποσότητα τους φωτός που μπορεί να απορροφήσει το μάτι εξαρτάται από την πραγματική διάμετρο της κόρης, η οποία είναι διαφορετική σε φωτεινά και σκοτεινά περιβάλλοντα.
  • Πως να διαβάσετε τον αριθμητικό κωδικό
    Τα ονόματα των μοντέλων παρέχουν μια επισκόπηση των σημαντικότερων δυνατοτήτων. Παράδειγμα: Η περιγραφή «10x42 EXPS I» σημαίνει ότι αυτό το μοντέλο παρέχει μεγέθυνση 10x και η διάμετρος αντικειμενικού φακού είναι 42 mm. Για το μέγεθος της κόρης εξόδου διαιρέστε το 42 διά του 10 = 4,2 mm.
  • Απομάκρυνση της ίριδας
    Η απομάκρυνση της ίριδας είναι η απόσταση από τον πίσω προσοφθάλμιο φακό έως το σημείο του ματιού. Η μεγάλη απομάκρυνση της ίριδας παρέχει άνετη παρατήρηση και ευκολία χρήσης χωρίς απώλεια της εικόνας. Η ανεπαρκής απομάκρυνση της ίριδας προκαλεί απώλεια του οπτικού πεδίου. Για χρήστες που φορούν γυαλιά οράσεως, συνιστάται απομάκρυνση της ίριδας τουλάχιστον 14 mm.
  • Τύπος πρίσματος
    Πρίσμα Porro (αριστερά): Μεγάλοι φακοί παράγουν εξαιρετικά ευκρινείς, φωτεινές εικόνες κορυφαίας ποιότητας με διακριτή αίσθηση του βάθους. Πρίσμα Roof (δεξιά): Το φως συγκεντρώνεται απευθείας στο προσοφθάλμιο. Επομένως, αυτά τα κιάλια μπορούν να έχουν ελαφρύτερη κατασκευή και μικρότερο μέγεθος.
Ετικέτες: olympus binoculars